Днес на учебния полигон Ново село“ се проведе заключителният етап на

...
Днес на учебния полигон Ново село“ се проведе заключителният етап на
Коментари Харесай

Учението ``Ответен удар - 2019`` в снимки

Днес на образователния полигон „ Ново село “ се проведе заключителният стадий на тактическото обучение с бойни стрелби „ Ответен удар-2019 “.

От българска страна участваха военнослужещи от 38-ми механизиран батальон със лична самоходна минохвъргачна батарея и разбъркан противотанков взвод, артилерийска батарея от 20-ти самоходен артилерийски дивизион - всички от състава на 2-ра механизирана бригада; танкова рота от Центъра за подготовка на експерти, както и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на Военновъздушните сили.

От Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа взе участие една механизирана рота, въоръжена с бойни машини на пехотата М2А3 „ Брадли “ и „ Хамър “. От въоръжените сили на Гърция се включиха танков взвод с танкове „ Леопард-2 “ и екипажи на вертолети AH-64 „ Апачи “ за непосредствена авиационна поддръжка.

Сухопътните войски на Република Албания и Република Северна Македония бяха показани с по един пехотен взвод със лично въоръжение и бойни машини „ Хамър “, обезпечени от 2-ра механизирана бригада от състава на българските Сухопътни войски.

„ Ответен удар-2019 “ е част от серията национални и интернационалните учения, провеждани през май и юни 2019 година в Югоизточна Европа и Черноморския район под управлението и с поддръжката на командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа. Целта на учението е рационализиране на оперативните качества и реализиране на съгласуемост във войските на национално и съюзническо равнище.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР